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since 1989 EXTRA VIRGIN OLIVE OIL WITH CITRUS FRUITS

In the selection of AGRUMATO® extra virgin olive oils we find seven different flavors such as Lemon, Cedar, Sweet Blonde Orange, Red Orange, Mandarin, Agroriglio (Lemon and Herb) and Bergamot.
AGRUMATO® Extra Virgin Olive Oils follow what is the secret recipe of the Ricci family of Lanciano, where high quality and care are the rule.

...a new word for an ancient product

The neologism AGRUMATO®, created by Francesco G. Maria Ricci in 1989, is a registered trademark and was created not only to identify the productions of Extra Virgin Olive Oil and citrus products designed and created in 1989 by the Ricci family of Lanciano, but also to define the brand’s namesake.

It all stemmed from Lemon Oil-which was a custom at the end of the oil campaign. Lemon Oil, known to very few millers in Abruzzo, involved adding fresh lemons to the fiscoli at the end of the oil campaign. This process served to degrease these and keep the machine clean.

This custom would have permanently disappeared if it had not been for the insight and passion of the Ricci Brothers, who first understood the extraordinary potential of this product, which has been offered by the Ricci family‘s AGRUMATO® Oil for more than 30 years .

A product, fine-tuned by Francesco and Lino Ricci, thanks to years of research on production methods, which made it possible to define a production protocol, original and exclusive, which today is held by the Ricci family of Lanciano.

The two brothers, did not stop at lemon oil and guided by their creativity, and desire for innovation, were the first ever, to use the other citrus fruits of our Mediterranean production making a complete line of these extraordinary seasonings based on Extra Virgin Olive Oil and Citrus Fruit.

citrus oils

ours

citrus oils

limone

L’olio Extra Vergine di Oliva al Limone fu il primo creato della linea di AGRUMATO® ad essere messo in commercio.
Si ispira ad una tradizione Abruzzese dimenticata negli anni, che i fratelli Ricci di Lanciano hanno innovato e commercializzato nel 1989.

L’olio AGRUMATO® al Limone si ottiene dalla contemporanea molitura a freddo di limoni freschi e olive. 

Il colore di quest’olio extra vergine di oliva AGRUMATO® e` verde con tonalita` di giallo.

Il gusto e` ricco dei profumi e delle sfumature aromatiche dei limoni freschi.

E` ideale da utilizzare a crudo su insalate, cosi` come sul pesce sia cotto che crudo;
Si puo’ anche utilizzare per cucinare dolci al quale da un profumo ed un sapore ricercato.

arancia

L’ olio Extra Vergine di Oliva AGRUMATO® all’ Arancia si ottiene dalla contemporanea molitura a freddo di arance fresche e olive. 

Il colore di quest’olio extra vergine di oliva AGRUMATO® e` verde con leggere tonalita` di arancio.

Il gusto è davvero sorprendente e ricco dei profumi e delle sfumature aromatiche delle arance utilizzate.

È eccellente sia con il pesce alla griglia che nel risotto tradizionale invernale,
per esempio risotto alla zucca e taleggio, risotto al tartufo nero o risotto al radicchio e scamorza affumicata.

cedro

L’olio AGRUMATO® al Cedro si ottiene dalla contemporanea molitura a freddo di cedri freschi e olive. 

Il colore di quest’olio extra vergine di oliva AGRUMATO® e` di un verde intenso.

Il gusto e` delicato e vellutato con note aromatiche speziate.

L’olio Extra Vergine di Oliva AGRUMATO® al Cedro è il condimento più raro della linea AGRUMATO®. 

E` l’ideale per condire pesce bianco o crudo, carne bianca, ma anche un semplice risotto, dando loro una nota aromatica piacevole e morbida.
È anche perfetto per condire insalate, formaggi semi-stagionati o verdure al vapore e crude. Contro ogni aspettativa e` ottimo anche come finitura per il gelato.

mandarino

L’olio Extra Vergine di Oliva AGRUMATO® al Mandarino si ottiene dalla contemporanea molitura a freddo di mandarini freschi e olive. 

Il colore di quest’olio extra vergine di oliva AGRUMATO® è principalmente verde, caratterizzato da leggeri toni di arancio.

Il gusto ineguale e fragrante è ricco dei profumi e delle sfumature aromatiche dei mandarini,

È delizioso con il risotto agli scampi o il risotto al prosecco e allo stoccafisso, ma anche adatto ad alcuni tipi di carne, come il maiale in agrodolce, per esempio.
Inoltre puo’ essere utilizzato per fare prodotti dolciari e da forno, che emanano nell’aria il profumo dei mandarini.

ARANCIA ROSSA

L’Olio Extra Vergine di Oliva AGRUMATO® all’ Arancia Rossa si ottiene dalla contemporanea molitura a freddo di arance rosse fresche e olive.

Il colore di quest’olio extra vergine di oliva AGRUMATO® è principalmente verde, ma mostra alcune sfumature gialle con toni di arancione chiaro.

Il gusto è davvero ineguagliabile, sorprendente e ricco di profumi e sfumature aromatiche.

L’olio extravergine di oliva AGRUMATO® all’Arancia Rossa è un ottimo condimento,
particolarmente indicato con insalate, arrosti, salumi affumicati e formaggi stagionati, come il pecorino.

limone ed erbe

L’Olio Extra Vergine di Oliva AGRUMATO® al Limone ed Erbe si ottiene dall’infusione di orgigano ed aglio nell’AGRUMATO® al Limone.

Il colore di quest’olio extra vergine di oliva AGRUMATO® è principalmente verde, ma mostra alcune sfumature gialle.

Il gusto è davvero ineguagliabile, sorprendente. La freschezza del limone accompagnata dale note di aglio e origano creano un’esplosione di sapore unica e rara.

L’olio extravergine di oliva AGRUMATO® Limone ed Erbe e` un versatile ed un ottimo condimento da usare con il pesce alla griglia come tonno o pesce spada,
ma è eccellente anche con le carni arrosto, per condire le insalate di polpo o le insalate classiche.

lemon

The Extra Virgin Olive Oil with Lemon was the first creation of the AGRUMATO® line to be put on the market. It is inspired by an Abruzzese tradition forgotten over the years, which the Ricci brothers from Lanciano have innovated and commercialized in 1989.

AGRUMATO® Lemon Oil is obtained from the simultaneous cold pressing of fresh lemons and olives.

The color of this AGRUMATO® Extra Virgin Olive Oil is green with yellow tones.

The taste is rich in the scents and aromatic nuances of fresh lemons.

It is ideal to use raw on salads, as well as on fish both cooked and raw; It can also be used to cook desserts to which it gives a refined scent and flavor.

orange

The AGRUMATO® Extra Virgin Olive Oil all’Arancia is obtained from the simultaneous cold pressing of fresh oranges and olives.

Thecolor of this AGRUMATO® extra virgin olive oil is green with slight orange tones.

The taste is truly amazing and rich in the aromatic scents and nuances of the oranges used.

It is excellent with both grilled fish and in traditional winter risotto,
for example risotto with pumpkin and taleggio cheese, risotto with black truffle or risotto with radicchio and smoked scamorza cheese.

citron

The AGRUMATO® Extra Virgin Olive Oil al Cedro is obtained from the simultaneous cold pressing of fresh citrons and olives.

Thecolor of this AGRUMATO® extra virgin olive oil is an intense green.

The taste is delicate and velvety with spicy aromatic notes.

The AGRUMATO® Extra Virgin Olive Oil al Cedro is the rarest condiment of the AGRUMATO® line.

It is ideal for seasoning white or raw fish, white meat, but also a simple risotto, giving them a pleasant and soft aromatic note.
It is also perfect for dressing salads, semi-aged cheeses or steamed and raw vegetables. Against all odds, it is also great as a finish for ice cream.

tangerine

The Extra Virgin Olive Oil AGRUMATO® with Mandarin is obtained from the simultaneous cold pressing of fresh mandarins and olives.

Thecolor of this AGRUMATO® Extra Virgin Olive Oil is mainly green, characterized by light orange tones.

The unequal and fragrant taste is rich in the aromatic scents and nuances of tangerines,

It is delicious with risotto with scampi or risotto with prosecco and stockfish, but it is also suitable with certain types of meat, such as sweet and sour pork, for example.
It can also be used to make confectionery and baked goods, which give off the scent of mandarins into the air.

BLOOD ORANGE

AGRUMATO® Blood Orange Extra Virgin Olive Oil is obtained by simultaneous cold pressing of fresh blood oranges and olives.

The color of this AGRUMATO® Extra Virgin Olive Oil is mainly green, but shows some yellow shades with light orange tones.

The taste is truly incomparable, surprising and rich in aromatic scents and nuances.

AGRUMATO® Blood Orange Extra Virgin Olive Oil is an excellent condiment,
particularly indicated with salads, roasts, smoked meats and mature cheeses, such as pecorino.

lemon and herbs

AGRUMATO® Extra Virgin Olive Oil with Lemon and Herbs is made from the infusion of oregano and garlic in AGRUMATO® with Lemon.

The color of this AGRUMATO® Extra Virgin Olive Oil is mainly green, but shows some yellow shades.

The taste is truly unparalleled, amazing. The freshness of lemon accompanied by notes of garlic and oregano create a unique and rare flavor explosion.

The AGRUMATO® Extra Virgin Olive Oil with Lemon and Herbs is a versatile and unique olive oil. excellent condiment to use with grilled fish such as tuna or swordfish,
but it is also excellent with roasted meats, to dress octopus salads or classic salads.

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